Германия поведе на Япония, но загуби с 1:2 срещата си на старта

...
Германия поведе на Япония, но загуби с 1:2 срещата си на старта
Коментари Харесай

След 1994-а: Германия падна с обрат и даде обяснение за запушените усти

Германия поведе на Япония, само че загуби с 1:2 срещата си на старта на Мондиал 2022. Историята демонстрира, че това е първо проваляне на Бундестима с поврат на международно състезание от 10 юли 1994 година Тогава германците пазят купата си от 1990 година, само че са отстранени от България в Ню Йорк.

Лотар Матеус дава задатък на Маншафта от дузпа, тъкмо както през днешния ден го направи Илкай Гюндоган, само че по-късно Христо Стоичков и Йордан Лечков изковават за три минути най-великия триумф в историята на българския футбол. В Катар пък японските попадения паднаха в границите на осем минути.

Загубите на Германия на СП след 1986 година: 

1994: Германия - България 1:2 (четвъртфинал) 

1998: Германия - Хърватия 0:3 (четвъртфинал) 

2002: Германия - Бразилия 0:2 (финал) 

2006: Германия - Италия 0:2 след продължения (полуфинал) 

2010: Германия - Сърбия 0:1 (група) 

2010: Германия - Испания 0:1 (полуфинал) 

2018: Германия - Мексико 0:1 (група) 

2018: Германия - Южна Корея 0:2 (група) 

2022: Германия - Япония 1:2 (група)

Германските национали са покрили устите си на формалната фотография преди мача против Япония от Световното състезание в Катар в символ на митинг против управлението на интернационалната федерация по футбол (ФИФА) поради възбраната за носене на капитанската лента с цветовете на One Love, оповестиха публично от отбора. 

" Искахме да използваме нашата капитанска лента, с цел да защитим полезностите, към които се придържаме в националния тим на Германия: многообразие и взаимно почитание. Заедно с други народи, искахме гласът ни да бъде чут ", се споделя в изказване на Бундестима в Туитър. 

" Не ставаше въпрос за политическо изказване - човешките права не подлежат на разискване. Това би трябвало да се приема за даденост, само че към момента не е по този начин. Ето за какво това известие е толкоз значимо за нас. Да ни откажеш носенето на лентата е същото като да ни откажеш правото на глас. Ние отстояваме нашата позиция ", се добавя в позицията на тима, представена от " Ройтерс ". 

Германецът Мануел Нойер и още шест други капитани на европейски тимове възнамеряваха да носят лентата с цветовете на дъгата по време на срещите в Катар в символ на поддръжка на всевъзможен тип многообразие. В навечерието на Мондиал 2022 обаче ФИФА заплаши със наказания, в това число жълти картони, което провокира нова вълна от рецензии към международната футболна централа.

Инициативата One Love е срещу всякаква форма на дискриминация и поддържа свободната воля на хората и толерантността към друга полова ориентировка. С такава лента на трибуните на дуела обаче се появи немския вътрешен министър Нанси Фийзър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР